
Ciastka francuskie z nutellą i jabłkami
Błyskawiczne w przygotowaniu i smaczne. Cóż więcej można sobie życzyć? Do ciastek używam gotowego ciasta francuskiego jednak jeśli ktoś ma takie życzenie może je wykonać samodzielnie ; )
Ciastka 9szt:
- ciasto francuskie
- 1/3 szklanki nutelli
- 2 duże jabłka
- 1/2 szklanki zmielonych orzechów
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Piekarnik nagrzewamy na 200°C.Ciasto rozwijamy na blaszce, smarujemy nutellą (daję dosyć mało, gdyż jest bardzo słodka), posypujemy orzechami i jabłkami. Zawijamy od dłuższej części i kroimy na 9 części. Całość możemy posypać jeszcze orzechami. Ciastka rozkładamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 20 minut, do zarumienienia. Wyjmujemy i studzimy. Smacznego.