Czekoladowe ciasteczka z cukrem
Kruche, rozpływające się w ustach, czekoladowe ciasteczka z cukrem. W wykonaniu są niezwykle proste, a efekt zadowoli każdego, kto lubi czekoladowe słodkości.
Składniki:
- 2 żółtka
- 220g mąki pszennej + do podsypania
- 120g masła w temperaturze pokojowej
- 100g cukru
- budyń czekoladowy (można dać 40g kakaa – 4 łyżki)
- 2 łyżki maślanki, jogurtu naturalnego
Dodatkowo:
- cukier do posypania
- białko do posmarowania
Wszystkie składniki zagnieść do połączenia składników. Blat posypać mąką i rozwałkować ciasto na grubość ok. 1cm. Wykrawać ciastka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka posmarować białkiem (zostało z jajek) i posypać cukrem. Piec w temperaturze 180°C przez 12-15 minut. Wystudzić. Smacznego 🙂