Czekoladowe ciasteczka z cukrem

Czekoladowe ciasteczka z cukrem

Kruche, rozpływające się w ustach, czekoladowe ciasteczka z cukrem. W wykonaniu są niezwykle proste, a efekt zadowoli każdego, kto lubi czekoladowe słodkości.

Składniki:

  • 2 żółtka
  • 220g mąki pszennej + do podsypania
  • 120g masła w temperaturze pokojowej
  • 100g cukru
  • budyń czekoladowy (można dać 40g kakaa – 4 łyżki)
  • 2 łyżki maślanki, jogurtu naturalnego

Dodatkowo:

  • cukier do posypania
  • białko do posmarowania

Wszystkie składniki zagnieść do połączenia składników. Blat posypać mąką i rozwałkować ciasto na grubość ok. 1cm. Wykrawać ciastka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka posmarować białkiem (zostało z jajek) i posypać cukrem. Piec w temperaturze 180°C przez 12-15 minut. Wystudzić. Smacznego 🙂

 

blog (68) blog (67) blog (66) blog (65) blog (64)